Visborg-kunstner har tænkt kreativt under corona-krisen og indrettet galleri-butik på privatadressen

I en anderledes og svær tid handler det om at tænke kreativt og se nye muligheder, og det har kunstner Kathrine Van Godt gjort ved at slå dørene op til en ny og stemningsfuld galleri-butik hjemme på privatadressen i Visborg ved Hadsund.

Som kunstner er Kathrine Van Godt landskendt for sin ”Pig Art”, hvor hun designer og udsmykker grise-figurer i alverdens finurlige farver og udformninger. Hun er også billedkunstner med et klart og genkendeligt udtryk, tydeligt inspireret af, at hun oprindeligt er tekstiluddannet.

Udover at være kendt for sin egen kunst, arbejder Kathrine også med en række forskellige kunstprojekter for børn og unge, herunder det kulturfremmende nordjyske projekt ”Børns møde med kunsten”, ligesom hun underviser børn i en lang række kreative fag.

Alt det betyder normalt fuld fart på for Kathrine van Godt, og dermed en kronisk spækket kalender med udstillinger, kurser, undervisning og kunstprojekter. Men intet har som bekendt været normalt i 2020.

- En række ferniseringer og udstillinger er aflyst eller udsat. Det samme er kunstprojekterne med børnene, og undervisningen har også kørt på et meget lavt blus.

- Derfor har jeg haft tid til at tænke mig godt om og vurdere nye og alternative muligheder. Det gav mig ideen til at åbne en galleri-butik i tilknytning til privatboligen her i Visborg, fortæller Kathrine Van Godt, der også bærer det borgerlige navn Kathrine Kjærsgaard.

- Udover at have mine egne værker og design, både kunsthåndværk, malerier og Pig Art, så har jeg håndplukket en række helt særlige varer, som man kan købe i butikken.

Støtter de lokale

- Jeg har blandt andet fundet nogle unikke, lokale varer som eksempelvis øl fra Hadsund Bryghus, den legendariske ”Hadsund Ålen” i marcipan og pebernødder fra Als Bageren, og den lækre spegepølse fra Slagteren i Als.

- Hertil kommer også et pænt udvalg i blandt andet kaffe, the og vin, porcelæn fra den lokale kunstner Louise Maagaard samt silkeskjorter fra Cofur og bronzeskulpturer fra Lene Purkær Stefansen. For bare at nævne lidt af det, fortæller Kathrine van Godt, der tidligere har haft en lignende butik, som dengang lå på strøget i Hadsund.

- I galleri-butikken afholder jeg også nogle særlige kundearrangementer, hvor man under hensyn til gældende corona-restriktioner kan komme maksimalt ni personer og gå på opdagelse i butikken og galleriet, ligesom jeg fortæller lidt om mit liv som kunster og hvorfor jeg egentlig havnede i Visborg. Jeg kommer jo oprindeligt fra Vendsyssel. Sådanne aftener har jeg allerede haft nogle stykker af, og de har været en stor succes med massevis af god stemning og hygge.

- Lige nu laver jeg mange julegavekurve med de forskellige lokale specialiteter, og her håber jeg bestemt, at der bliver godt gang i julehandlen.

- Når virksomhederne her i området skal give deres medarbejdere en god julegave, så er en julekurv med lokale specialiteter jo helt oplagt, og så er man samtidig med til at støtte de lokale aktører.

- Og hvis man ikke har tid eller mulighed for at komme i butikken, så kan man bare ringe og få en snak om indhold i gavekurvene, som jeg gerne bringer ud i virksomhederne.

Forhandler også hundemad

Åbningstiden i galleri-butikken er foreløbigt fredag fra klokken 11 til 16, men i den kommende juletid vil der være ekstra åbent i weekenderne, hvor der med garanti også bliver skruet lidt ekstra op for stemningen og julehyggen.

Som en lille krølle på halen til glæde for områdets firbenede venner, så er Kathrine Van Godt i øvrigt også blevet ny forhandler af hundemad af mærket ” Naturhund”, som man tidligere kunne købe hos en forhandler i Skelund. Den forhandling har hun nu overtaget.

Jo, i disse tider handler det om at tænke kreativt og se nye muligheder. Kathrine Van Godt er garant for begge dele…

Galleri-butikken har hjemme på Gammel Visborgvej 165 i Visborg ved Hadsund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...