Der er nu aktiviteter på Solgaven og Skovgården igen

Siden nedlukningen af Danmark har de ældre i Mariagerfjord været nødt til at undvære de hyggelige skovture, cykelture, museumsbesøg, bål og alle de andre aktiviteter, som kommunens aktivitetscentre kan byde på, men nu er der en delvis genåbning af aktivitetscentrene på vej.

I første omgang åbner Solgaven i Hobro og Demenscenter Skovgården i Hadsund for udendørsaktiviteter for de ældre, som personalet vurderer har de største behov.

Åbningen slog igennem fra 17. juni, og det glæder Jan Andersen, der er formand for Mariagerfjord Kommunes sundheds- og omsorgsudvalg.

- Coronakrisen har været en hård tid for mange ældre, som savner aktiviteterne og det sociale samvær på centrene.

- Derfor er det godt, at vi nu kan begynde at åbne for vores populære aktiviteter på Solgaven og Skovgården for dem, der har allermest behov for det, fremhæver Jan Andersen.

Alle det påtænkte aktiviteter finder sted udendørs - enten på aktivitetscentrenes område eller på ture ud i sommerlandet. Og aktiviteterne vil blive gennemført på sikker og forsvarlig vis, bedyrer sundheds- og ældrechef Michael Tidemand.

- Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan for at sikre, at coronavirus ikke finder vej ind til beboerne.

- Derfor finder alle aktiviteter sted under åben himmel, og de ældre, der besøger aktivitetscentrene, kommer ikke i kontakt med beboerne, siger Michael Tidemand.

Solgaven og Skovgården har fra 17. juni aktiviteter alle ugens hverdage i et begrænset tidsrum.

- Og derudover arbejder vi i øjeblikket på en plan for delvis genåbning af kommunens øvrige aktivitetscentre - og på, hvordan indendørsaktiviteter kan ske sundhedsmæssigt forsvarligt på Solgaven og Skovgården, oplyser sundheds- og ældrechefen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...