Livskunstneren og ildsjælen Benedikte Ehlers holdt foredrag på Færgekroen

HADSUND: Omkring 75 personer ”levede livet” til Inner Wheels foredragsaften på Færgekroen i ugen før påske, hvor livskunstneren og ildsjælen Benedikte Ehlers med forrygende og inspirerende fortællelyst berettede om sit spændende og indholdsrige liv i såvel Danmark som USA.

Hun gav sit bud på, hvordan vi kan leve livet i både modgang og glæde, samt hvordan vi kan komme gennem store problemer og alligevel blive hele velfungerende glade og positive mennesker.

Ikke underligt, at hun kalder sig selv for ”rejsende i livskvalitet” og hylder mottoet: ”Winners never quit – quitters never win”. Hvis vi kæmper, er der en chance for at leve – også langt ind i fremtiden. Tiden skal for alt i verden ikke slås ihjel.

”Jeg er bare så skør!”, begyndte hun sit foredrag og fortalte bl.a., at hun – nok i modsætning til så mange andre – altid havde elsket tordenvejr, og at hun som 8-10-årig havde haft en drøm om at blive præst eller missionær. Hendes første dukke var da også sort. Hun har gennem sit liv kæmpet mod racisme og forskelsbehandling af sorte, hvilket var årsagen til, at hun til Obamas indsættelse fik en personlig indbydelse, som hun desværre ikke kunne tage imod på grund af sygdom. Som lille pige opstod for hende desuden ønsket om at blive vinavler, et ønske, som hun i rigt mål fik opfyldt sidenhen som voksen.

Faren forlod familien, da Benedikte var 6 år, og moren kom til at stå alene med 3 børn. Trods skilsmisse og vanskelige forhold lærte moren sine børn ”at se det store i det små”. Det har Benedikte prøvet at efterleve trods kræftsygdom og 3 brud på ryggen. Med stor glæde kunne hun fortælle, at hun efter 3 nylige kræftoperationer var blevet erklæret helbredt. Der var blevet bedt for hende i en kirke i USA, hvor der også blev bedt for hendes kræftsyge barnebarn Oliver, der ligesom sin bedstemor igennem sit kræftforløb har været en ukuelig optimist og fighter. Hele vejen gennem foredraget skinnede Benediktes store kærlighed til familien og til hendes hjem igennem, og hun viste dejlige billeder af sine børnebørn og sit naturskønne sted med huset ”Fløjlshøj”, som hun overtog i 2007. Huset blev i 1918 bygget af Benediktes farfar, lægen Edward Laurits Ehlers, der nåede at blive internationalt berømt og anerkendt for sine studier af spedalskhedens former og geografiske udbredelse.

Benedikte Ehlers har været en fantastisk igangsætter, planlægger og fundraiser. I 2007 arrangerede hun bl.a. på sin 60-års dag koncert med Stig Rossen på ”Fløjlshøj” for 127 gæster. Hun fik ligeledes DGI Verdensholdet i gymnastik til USA, mens hun boede derovre.

I 2001 fulgte hun nemlig sit hjerte og drog med sin nuværende mand, Poul, til Oregon i USA, hvor hun blev meget aktiv inden for dansk/amerikansk kulturliv og Tour Guide for amerikanske grupper til Danmark. Hun havde et utroligt berigende liv i USA og kom i kontakt med mange berømte personer, bl.a. Victor Borges datter.

Benedikte Ehlers kaldte sig selv ”en krammepige”. Som potteplanter har mennesker også brug for ”at blive nulret”. Derfor skal vi huske ”at give kram fra hjertet og nulre hinanden”. Rotarymedlem, Per Flemming Sørensen blev den specielt udvalgte, der blev krammet og fik nulret sit flotte hår.

Det skinnede tydeligt igennem Benediktes beretning og billeder, at hun levede sit liv og havde vovet at tage store beslutninger. Også når livet ikke var ”lutter lagkage”. Livet skal ikke ligesom mågestellet gemmes i skabene. Det skal ud – det skal leves. Mågerne skal flyve!

For Inner Wheel var det en stor glæde, at omkring 23 medlemmer fra naboklubberne i Aars og Rebild og en del folk fra lokalområdet havde taget mod invitationen til foredrag på Færgekroen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...