Als-Øster Hurup Kirkekor har rundet de 30 år og sætter et nyt projekt i gang i Als Hallen

ØSTER HURUP: 14. september 1989 blev første spadestik taget til det, der skulle vise sig at blive et sejt og levedygtigt kor:

Als-Øster Hurup Kirkekor.

Elisabeth Svenstrup fra Bælum var den første korleder.

Og da menighedshuset i Als endnu ikke var færdigbygget, foregik korprøverne med 21 kormedlemmer de første måneder i dagligstuen hos præsteparret Gunda og Bendt Johansen.

Da byggeriet var færdigt i december samme år, rykkede koret ind - og har lige siden haft menighedshuset som ugentlig ”arbejdsplads”.

Thilde Madsen fra Visborg overtog lederskabet i august 1991, og da hun allerede i december flyttede til Randers, blev hun afløst af organist Gunda Johansen som korleder.

Koret voksede støt

Koret voksede støt og indgik i et antal kirkelige handlinger gennem kirkeåret - herunder påske, høst, udendørs andagter i Fruerlundparken.

Sideløbende med det opbyggede koret en tradition for forårs- og julekoncerter i begge kirker.

Da Gunda Johansen gik på pension i august 2008, overtog hendes afløser som organist, Troels Kold, rollen som korleder.

Lige siden har den tidligere leder af Den Jyske Opera stået i spidsen for koret.

Gennem årene er koret vokset til 40 medlemmer (plus/minus) og har under sognepræst Iben Brejner Højgaard udvidet de kirkelige opgaver med blandt andet allehelgen og kyndelsmisse, ligesom koret synger ved mange forskellige lejligheder og steder uden for kirkernes rum.

Havn som tumleplads

Havnen i Øster Hurup er den perfekte tumleplads for koret om sommeren, hvor dets ugentlige fælles aftensange i juli samler flere hundrede deltagere i al slags vejr.

Også korets årlige havnekoncert er altid velbesøgt, og koret er også fast deltager i det store, årlige fælles Øster Hurup-arrangement ”Musik på Havnen”.

Om vinteren har koret, i samarbejde med Dagli’ Brugsen og Event Øster Hurup, fået opbygget en årlig tradition med en nytårskoncert i Multihuset, hvor valsemusik for kor og klavertrio blandes med fyrig cancan.

Spændende eksperiment

Som det eneste af korets aktiviteter tages der her entré.

Korets 30 års jubilæum markeres ikke på datoen, men 30. oktober sætter koret et projekt i søen i Als Hallen, som det håber også vil blive en tradition:

I samarbejde med Als Sport og Event holdes der i forbindelse med ”Spil Dansk Ugen” en kombineret ”Alsang, Halsang, Samsang og Korsang”.

Her vil koret på skift sammen med publikum synge sig igennem den danske sangskat.

Kombinationen af korets gennemarbejdede klang og fællessangen med publikum er altid en del af korets koncerter og vil denne aften rendyrkes, så rollerne bliver jævnbyrdige.

Als-sang

Begrebet alsang vil denne aften blive lig med ”Alssang”, og adgangen er gratis.

Koret giver også jævnligt koncerter i kirker rundt omkring i Himmerland, og for nogle år siden rejste det til Krakow, hvor det sang i to af byens største kirker.

Således medvirkede Als-Øster Hurup Kirkekor blandt andet i opførelsen af Mozarts Requiem i den kæmpe store domkirke.

Det er således et 30 år ungt kor, der har appetit på korlivet og ser frem til masser af fremtidige møder med menighed, publikum, folk og fæ alle steder og på alle tidspunkter.

Nye medlemmer optages gerne og interesserede kan kontakte korlederen på www.alskirke.dk, hvis man har lyst til at synge ”stor musik i små sogne”, som er korets motto.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...