Eleverne blev hædret for deres flid og nysgerrighed

MARIAGERFJORD: - Talent er ikke nødvendigvis et spørgsmål om at være en specielt højt begavet elev.

Det kræver derimod en elev, som er drevet af nysgerrighed og ved hjælp af flid får de bedst udviklede kompetencer.

Den pointe havde rektor Jette Rygaard rektor for talentakademiet med i sin velkomsttale til årets dimittender.

Til stede var 10 elever fra Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord, der fik diplom fra Nordjyske Gymnasiers Talentakademi.

Eleverne fra Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord har deltaget i henholdsvis humaniora og business.

Det lærer de

Falske nyheder, seksualitet og kønsidentitet i det senmoderne samfund er nogle af de temaer, eleverne har arbejdet med på humaniora-sporet.

På business har eleverne arbejdet med nogle af verdens nye, store økonomier - Brasilien, Rusland, Indien og Kina (kendt som BRIK-landene) og deres rolle i verden og den nye teknologi, herunder robotteknologi.

Studerende og undervisere på Aalborg Universitet (AU) og professionshøjskolen UCN har undervist og givet eleverne indsigt i arbejdsmetoderne og studiemiljøet på en videregående uddannelse.

Talentakademiet

Lokalt samarbejder Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord med Vesthimmerlands Gymnasium, Støvring Gymnasium, Erhvervsskolerne i Aars og Mariagerfjord Gymnasium om fire lokaldage, hvor eleverne samles og arbejder sammen om de overordnede temaer.

Her udgør Talentakademiet en mulighed for at møde andre unge fra andre gymnasier med samme læringslyst.

Elever, som tør og har lyst til at række hånden op og deltage i debatten.

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi er et tilbud til talentfulde elever i hele Nordjylland, hvori 18 gymnasier (stx, htx, hhx, vuc og studenterkurser) deltager.

Talentakademiet bygger på, at talentfulde elever deltager i tre akademidage per semester med både lokale skolebaserede aktiviteter og regionale i samarbejde UCN og AU.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...