Lokalt islæt i Pop-up restaurant med jagt-tema

0
Mjødurten bliver afleveret til Martin Frederiksen fra Randers Bryghus. I midten ses Kiss Jønsson, der står for indretningen af pop-up restauranten, og yderst til venstre ses Michael Ramlau, initiativtager til projektet. Foto: Privat.
I forbindelse med Randersugen i august, åbner Kronjyllands Jagtforening en Pop-up Restaurant i samarbejde med Randers Produktionshøjskole.

Konceptet bygger på at få naturen indenfor i lokalet ved hjælp af naturens egne materialer, og med udsmykning og stemningsbilleder fra jagt. Menuen kommer til at bestå af en 4-retters middag tilberedt af vildt fra den danske natur, hvortil der serveres udvalgte vine til hver ret.

Det “lokale” islæt er, at Kiss Jönsson, Nebstrup, indehaver af Kunsthuset i Hadsund, er med i projektet. – Jeg står for al udsmykning og kreativ borddækning, siger Kiss Jönsson og fortsætter: – Kronjyllands Jagtforening udbyder i alt 140 billetter over to aftener, 10. og 11. august, for på den måde at give en anderledes gourmet-oplevelse, og gøre opmærksom på vildtet som en bæredygtig ressource i køkkenet over for ikke-jægere.

I forbindelse med pop-up restauranten oprettes der en øl- og vinbar, som restaurantens gæster kan besøge før middagen, og nyde et glas vin eller en lokal øl fra Randers Bryghus. En øl, der skal smage af Kronjylland.

I hele lagringsfasen bliver brygget tilsat egetræsspåner fra gamle whiskytønder og mjødurt fra pramdragerstien langs med Gudenåen.

Som sagt er det jagtforeningen der leverer vildtet, og Randers Produktionshøjskoles køkkenlinje, der skal trylle råvarerne om til en fire-retters gourmetoplevelse.

Men oplevelsen stopper ikke ved maden. Hele lokalet på Engboulevarden 30, der skal lægge ryg til restauranten bliver pyntet op efter alle kunsten regler.

– Gæsterne skal føle, at de sidde ude i naturen omgivet af træer, vildt, og anden udsmykning, siger Kiss Jönsson. Selve middagen og aftenen bliver afviklet efter nogenlunde samme principper, som hvis det havde været en rigtig fællesjagt. Det kan naturligvis ikke helt lade sig gøre, men for at nævne et eksempel, bliver bordene ikke benævnt med “bord 1”, “bord 2” osv. men derimod med “post 1”, “post 2” og så fremdeles

– Skulle du have fået lyst til at få en anderledes gourmetoplevelse, kan du besøge Kronjyllands Jagtforenings hjemmeside, hvor du kan klikke dig videre til køb af billetter, slutter Kiss Jönsson.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close