Børnene i Mariagerfjord skal lave sundere madpakker

0
76 procent af alle grundskoler (folkeskoler og frie/private skoler) i Danmark er tilmeldt med i alt 6470 skoleklasser. Privatfoto
950 børn i Mariagerfjord deltager i Coops madprojekt, GoCook, hvor børnene går i skolekøkkenet for at eksperimentere med sundere snacks og madpakker i efterårets store “Madepakke-makeover”.

Coops madprojekt har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Et af GoCooks største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser over hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Smagekassen bliver i år sendt ud til 3 ud af 4 skoler og er denne gang pakket med bl.a glaskål, kinaradiser og kikærter, så eleverne kan bage pitabrød med falafel og eksperimentere med snacks til mellemmåltidet.

– Vi synes, det er vigtigt at give børnene inspiration til sunde og spændende madpakker. Rugbrød er både godt og sundt, men børnene mister interessen for rugbrød, jo ældre de bliver. Madpakken bliver også mindre varieret gennem skoletiden. Derfor vil vi gerne inspirere til lidt mere afveksling og nye smagsoplevelser – også når det gælder de snacks, der skal være med til at holde energiniveauet oppe på en lang skoledag, siger Bente Svane Nielsen, som er projektchef på GoCook.

Skoleelever over hele landet bager pitabrød og eksperimenter med sunde snacks i ugerne 43, 44 og 45.

Det er 11. år, at Coop sender smagekasser ud til landets skoler, og udover at få ny og sund inspiration til den lange skoledag, så skal de cirka 155.000 elever også på jagt efter det skjulte sukker og fedt i müslibarer og chips og undersøge rammerne for deres skolemad.

Herunder kan I se hvilke skoler, der har flest klasser med i Mariagerfjord Kommune:

Rosendalskolen deltager med 10 klasser

Mariager Skole deltager med 8 klasser

Hvilsom Friskole deltager med 5 klasser

Bymarkskolen deltager med 5 klasser

Havbakkeskolen deltager med 5 klasser

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close