Årets Bøf kom igen fra Kildegaarden i Visborg

0
Gitte og Erik Skovsgaard er altid glade for et klap på skulderen, hvilket dette må siges at være. Foto: Privat.
Hvilken kvægrace er den bedste til bøf? Det fandt et panel af topkokke og madjournalister 4. oktober frem til ombord på Oslobåden.

En perfekt stegning er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at bøffen også smager godt. Det er nemlig helt afgørende, hvilken kvægrace kødet stammer fra.

Det blev 4. oktober slået fast, da Oslobåden for anden gang dannede ramme om kødkonkurrencen ‘The Beef’ – kåringen af Årets Bøf.

Kokkene Thomas Rode Andersen, Francis Cardenau og Brian Blixt Jacobsen, madskribenter fra Danmark og Norge samt danske og norske slagtere havde til opgave at finde den mest velegnede kvægrace til bøf. Det foregik ved en blindsmagning af syv forskellige ribeyes fra forskellige kvægracer

Vinderbøffen blev en dansk ribeye af fransk limousinekvæg. De franske racer er kæmpestore dyr, som kun bruges til kød, og den intense ribeye vandt overbevisende over konkurrencens seks øvrige ribeye-kandidater.

Vinderkvæget opdrættes af Kildegaarden ved Visborg, og bruges som naturpleje ved Mariager Fjord, hvor kvæget græsser frit i størstedelen af året.

Vinderen var også publikums klare favorit, men sejren kom alligevel bag på Erik Skovsgaard fra Kildegaarden:

– Det er jo fantastisk. Trenden i dag går meget i retning af det meget fedtmarmorerede, og der leverer de franske racer lidt mere magert kød i sammenligning med for eksempel Angus og Hereford, så jeg er overrasket, men meget glad. Og især glad, fordi det er et stykke kød, som har haft en rigtig god opvækst og fået naturligt foder, siger Erik Skovsgaard.

Årets bøf er en hyldest til bøffen og en guide til bedre forståelse af fænomenet bøf.

Det er en mulighed for landets bedste bøfkokke, -eksperter og -entusiaster til at møde hinanden og udveksle tips, og sammen kåre årets bøf.

Dommerjuryen havde på forhånd nomineret syv krogmodnede Rib-Eyes fra vidt forskellige kvægracer, der skulle dyste om 2017-prisen.

De syv udvalgte kvægracer var: Limousine (Danmark), Blond D’Aquitaine (Danmark), Sortbroget kalv (Danmark), Black Angus (Irland), Angus grain-fed (Uruguay), Red Hereford (Irland) og Angus/Hereford fra John Stone (Irland)

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close